Spelmateriaal

Spelletjes zijn een ideale manier om kinderen op een leuke manier schaakvaardigheden aan te leren. Sommige spelletjes kunnen we doen op een gewoon schaakbord met stukken. Dit zijn spelletjes zoals een paard vangen met een dame of partijen spelen met speciale regels zoals weggeefschaak (slaan is verplicht en wie het eerst al zijn stukken kwijt is heeft gewonnen) , doorgeefschaak (stukken die je slaat geef je aan je partner die het stuk op zijn bord erbij mag zetten) of Schots schaak (wit doet 1 zet, zwart daarna 2 zetten achter elkaar, wit doet 3 zetten achter elkaar enz.; als je schaak zet dan vervallen de overige zetten van je beurt).

We hebben ook spelmateriaal zoals Raindrop Chess. Hierbij wordt via het trekken van een kaart bepaald welk stuk je op het bord mag zetten. Je mag stukken van de ander pas slaan als je de koning op het bord hebt mogen plaatsen Dit geeft het spelverloop een zeer verrassend verloop.

Raindropchess

Ook hebben we speciale kaartspelletjes om opgaven met te oefenen. Naast zelfgemaakte kaartjes hebben we ook Check van Dubbelzes:

Doosjecheckschuin Checkset 3kleuren

 

 

Er zijn echter ook interessante spelletjes die je alleen in computervorm kan doen. Daarvoor gebruiken we speciale software.